voedingsregels

Onbewust hebben we allerlei regels die we onszelf opleggen. Soms zijn ze zo’n gewoonte geworden dat we er eigenlijk helemaal niet meer bij stil staan, daarom is het des te belangrijker om je af en toe ook eens af te vragen of je er nog wel gelukkig van wordt.

Volkoren producten zijn top. Ze bevatten meer vezels, maar dit betekent niet dat je ze altijd moet eten. Houd de variatie er lekker in en blijf ook genieten van de andere soorten.

Snacken is geweldig! Waarom zou je dit alleen maar in het weekend mogen? Het houd je verzadigd tussen de maaltijden door waardoor je grotere snack-attacks kunt voorkomen en daarbij moet je gewoon eten wanneer je die behoefte voelt.

Saus maakt veel maaltijden net wat beter. En wie zegt dat het altijd een dikke lepel mayo moet zijn? Saus komt in vele vormen en als jij daardoor een enorme portie groenten kan wegwerken, dan is dat gewoon een nutrition win!

Wait what?! Dus je geniet nooit van een milkshake, een speciale koffie, sapje of je favoriete frisdrank? Why? Het leven is te kort om hier niet van te genieten. Tuurlijk is het goed om veel water te drinken, maar dit hoeft niet je enige bron te zijn. En hoe erg geniet je ervan als je jezelf ook eens iets anders gunt dan dat? Heerlijk toch?!

Ik hoop dat je met deze post inzicht krijgt in welke voedingsregels jij jezelf oplegt en je vandaag echt eens afvraagt of deze je ook echt dienen. Jij hebt die ooit eens voor jezelf vastgesteld en ze kunnen je juist verder verwijderen van een goede relatie met voeding.

Wat zijn regels die jij jezelf hebt opgelegd?

Louella