“Ik was veel aangekomen en zat niet meer lekker in mijn vel.”

Waardoor ik me realiseerde dat het de hoogste tijd was om nu écht in actie te komen en mijn leefstijl voor eens en voor altijd te veranderen.

Weet dat dit niet zo hoeft te zijn.

Eind 2013 ontdekte dat ik niet meer lekker in mijn vel zat. Al het onbewuste stress-eten, roken en mijn ongezonde manier van leven hadden ervoor gezorgd dat ik alles behalve mezelf kon zijn. In 1,5 jaar was ik zo’n 20 kilo aangekomen. Oei. Toen ik dat zag, had ik even een momentje nodig.

Al van jongs af aan was mijn gewicht een struggle, waardoor ik het eerder zag als iets waar ik mee moest leren leven, in plaats van iets wat ik kon veranderen. Ik wist dat ik in actie moest komen, maar hoe? Waar moet ik beginnen? Wat heb ik nodig? Welke aanpak werkt het beste? Zo veel nieuwe dingen waar ik mijn weg in moest vinden!

Maar ik voelde dat dit mijn moment was en dat deze poging anders zou zijn dan de vorige. Puur omdat ik zo klaar was met dat ongemakkelijke gevoel, het niet lekker in mijn vel zitten en het feit dat ik mezelf niet meer kon zijn. Ik ben van nature heel spontaan, energiek en enthousiast, maar dat kwam er op dat moment niet uit.

Ik verstopte me vaak door wijde kleding te dragen en als ik op de bank ging zitten pakte ik een kussen om mijn buik te bedekken. En ik kon niet wachten tot het herfst werd want dan kon ik een sjaal dragen om mijn onderkin enigszins te verbloemen…

“Al van jongs af aan was mijn gewicht een struggle, waardoor ik het eerder zag als iets waar ik mee moest leren leven, in plaats van iets wat ik kon veranderen.”

1 januari 2014.

1 januari 2014. #NewyearNewme. Wat een klassieker. Dit was dé dag om te starten met mijn nieuwe gezonde gewoontes. Oliebollen in de prullenbak, alcohol en sigaretten weggegeven, koelkast gevuld met gezonde producten en een dosis goede moed. Daar ging ik hoor, mijn zoveelste poging, maar dit keer óók mijn laatste. En wie had gedacht dat die ene dag zou leiden tot waar ik nu ben.

Na continu dealen met het getal op de weegschaal en de kortstondige resultaten wist ik dat ik nu mijn leefstijl moest veranderen om mijn doel te bereiken. Daarom ging ik aan de slag met het maken van bewustere keuzes, meer beweging en focus op een relaxte mindset. Mijn doel was om 10 kilo te verliezen voor de zomer, maar het succes kwam veel eerder: halverwege april was ik het al kwijt!

En dat zónder ingewikkelde methodes of extreme diëten. Gaandeweg groeide mijn doorzettingsvermogen en discipline. Ik nam de controle terug, bleef consistent actie ondernemen en 1,5 jaar later was ik 30 kilo lichter én in het bezit van een sixpack.

Het delen van mijn verhaal.

Na dit succes ging ik nog verder. Bulken (spiermassa creëren) en cutten (vetpercentage verlagen) wisselden elkaar in rap tempo af. Nu ik het besef had gekregen dat ik controle kon krijgen over mijn lijf en mindset, moest het steeds beter. Hierdoor heeft mijn lichaam in die tijd allerlei verschillende vormen en maten gekend. Ook krachttraining ging naar een heel ander level, tot ik zelfs in staat was om honderden kilo’s te tillen!

Maar halverwege 2019 was het genoeg. Ik was klaar met al die verschillende fases en was eindelijk tevreden met mijn lichaam. Ik ging steeds meer luisteren naar mijn gevoel en ontwikkelde een fijne balans tussen lichaam, geest, voeding en training.

Vanaf het moment dat ik resultaten begon te zien, wist ik dat ik mijn verhaal moest gaan delen. Want datgene waarvan ik dacht dat niet voor mij was weggelegd, was me nu gelukt. Ik dacht: “als ik het kan, dan kan een ander dit ook!” Dus startte ik mijn blog Fitaddict.nl waar ik heel wat jaren (bijna dagelijks) al mijn ontdekkingen, learnings en vooruitgang deelde.

De artikelen werden steeds beter bekeken. De 100 bezoekers per maand werden er 24k en ik ging ook aan de slag met Youtube. In aanvulling op blogs maakte ik 2 tot 3 video’s per week, om op een nog persoonlijker vlak te communiceren met mijn doelgroep.

Ik kreeg veel positieve feedback op alle kanalen, maar er was één vraag die steeds maar terug bleef komen: ‘Kan jij mij op weg helpen om ook een gezonde leefstijl te starten?”

“Vanaf het moment dat ik resultaten begon te zien, wist ik dat ik mijn verhaal moest gaan delen.

Het ontstaan van WFA.

Mede door deze vragen van de online community, kreeg ik veel nieuwe inzichten en ideeën. Ik begon na te denken over hoe ik ze nog beter kon helpen en begon allerlei nieuwe projecten. Van gratis schema’s en werkbladen tot een ebook en een podcast; ik ging er helemaal voor.

Dit werd echt gedreven door mijn journey, omdat ik weet hoe het voelt als je niet lekker in je vel zit door overgewicht. Ik gun het daarom iedere vrouw om ook die omschakeling te maken, omdat ik weet wat dit voor moois voor je leven kan betekenen.

Andere vrouwen zien slagen in hun doelen om ook gezonder te gaan leven gaf mij zo veel voldoening, waardoor ik wist dat ik hier nóg een stap verder in moest gaan. Maar met een diploma voor Grafische Vormgeving kun je niet gaan begeleiden. In de afgelopen jaren heb ik zelf veel kennis en ervaring opgedaan, maar dat vond ik niet genoeg.

Ik besloot te investeren in een opleiding tot Gewichtsconsulente. Dit was een goede aanvulling op alles wat ik zelf al had geleerd en ontdekt. Vervolgens ging ik aan de slag om al mijn kennis en ervaringen te bundelen tot een concrete methode en zo ontstond het programma ‘Word Fit Addict’.

Mijn missie.

Het is mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen bij het creëren van een gezonde leefstijl. Geen extreme maatregelen, maar een no-nonsense aanpak waar je een leven lang plezier van zult hebben.

Ik geloof dat als je de juiste motivatie, kennis en drive hebt, dat ook jij in staat bent om een nieuwe leefstijl te creëren en je lichaam te transformeren. Jij hebt de verantwoordelijkheid in handen en daarmee dus ook jouw kracht. En het is aan jou wat je met die kracht doet.

Ik weet als geen ander dat het een enorme uitdaging kan zijn, maar ik weet ook hoe geweldig het voelt én hoeveel moois het kan brengen als je bewust kiest voor een gezondere manier van leven. Leefstijlverandering is niet niks, maar het is het meer dan waard, believe me!

Want als jij de touwtjes in handen neemt, je niet langer verschuilt achter al die excuusjes en stopt met wachten op het juiste moment, gaat er een wereld voor je open. En die wereld wil ik jou laten zien met Word Fit Addict.

“If not now, then when?